Home » Werkwijze

Een tattoo is niet voor even, maar voor het leven!

Nick grafix tattoo is gekeurd volgens de nieuwste wetgevingen voor tattoo studio's. Sinds 2006 is het verboden om zonder vergunning een tattoo of piercing aan te brengen. Op het gebied van veiligheid en hygiëne, is de studio beoordeeld en de vergunningen afgegeven. Het officiële keuringsrapport kunt u in de studio vinden.

 

Ontwerp kiezen

Allereerst hebben wij een ontwerp nodig om een klant in te kunnen boeken voor een afspraak. Mogelijk is het om eigen ontwerpen mee te nemen of geheel naar wens een ontwerp te laten maken. Wanneer het ontwerp bekend is kan er een afspraak worden gemaakt. Wij weten dan hoeveel tijd wij voor u moeten reserveren en kunnen wij de kosten van uw tattoo geven. Indien noodzakelijk geven wij advies en informatie over de plek en het formaat.

 

Werkwijze aanbrengen tatoeage

U heeft een afspraak gemaakt met onze medewerker, een aanbetaling is gedaan.  Het resterend bedrag zal eerst voldaan moeten worden, hierna kunt u plaats nemen in de behandelstoel. Waar u bij bent, moeten wij de machine's en andere materialen klaar leggen. Kom dus ruim op tijd op uw afspraak verschijnen (15 minuten eerder). Wanneer u te laat verschijnt op de afspraak kan het voorkomen dat wij helaas de afspraak moeten afzeggen, doordat wij anders met ons schema gaan uitlopen. De aanbetaling die is voldaan, kan hiervoor in rekening worden gebracht.

Wanneer alle benodigde materialen klaar liggen, zal er met u bekeken worden waar de afbeelding exact moet worden aangebracht. De plaats waar de afbeelding moet komen wordt door ons gedesinfecteerd en geschoren zodat alle haartjes verdwenen zijn dit i.v.m. de hygiëne. Na het scheren wordt de huid vochtig gemaakt met Dethol en zal het afbeeldingssjabloon op de huid worden aangebracht (een soort van carbonafdruk). Het sjabloon is nu zichtbaar als een paars lijnenspel. Nu heeft u nog de laatste mogelijkheid om in de spiegel te zien of het geheel naar wens is aangebracht.

Pas wanneer u geheel tevreden bent over de positie van de afdruk, kunnen wij beginnen aan het eerste deel, de outline. De outline is het gehele lijnwerk van uw gewenste afbeelding. Wanneer alle lijnen zijn aangebracht, kunnen wij overgaan tot het inkleuren van de tattoo. Eerst worden alle donkere kleuren aangebracht en vervolgens de lichte kleuren.

Na afloop kunt u in de spiegel het eindresultaat bekijken. Indien u het toelaat willen wij graag een foto maken om op de website of onze Facenbook pagina te plaatsen Let op:. Niet alle stukken worden geplaatst.

Uw tatoeage is aangebracht en zal nu worden afgedekt. Het is nu aan u om zich streng te houden aan de nabehandeling van de tattoo.

Binnen 1 tot 2 weken zullen alle korsten verdwenen zijn. Na 6 weken is het echte eindresultaat pas zichtbaar. Het kan zijn dat er na deze 6 weken nog enkele stukjes moeten worden bijgewerkt, dit kan kostenloos wanneer u zich binnen 2 maanden na de plaatsingsdatum heeft gemeld. Bij twijfel kunt u altijd advies bij ons opvragen, wij staan u graag ter woord.

 

Nazorg producten, die je alvast in huis kan halen:

- Bepanthenzalf (geen creme)
- Unicura (uit pompje) desinfecterende zeep
- Huishoudfolie
- Pleistertape

Deze producten kunnen bij iedere plaatselijke drogisterij / supermarkt aangeschaft worden.

 

Extra informatie:

Tijdens de sessie:
Het is belangrijk om zo stil mogelijk te zitten tijdens de behandeling, onverwachte bewegingen kunnen invloed hebben op het eindresultaat. Geef het zo goed mogelijk aan indien u onverwacht moet niezen o.i.d. zo kunnen wij hier rekening mee houden. Wanneer u zich misselijk, duizelig of vreemd begint te voelen, moet u dit op tijd melden. Gebruik vooraf geen alcohol drugs of bloedverdunnende medicaties.

 

Tijdsduur:
Wij proberen altijd een zo juist mogelijke inschatting te maken van de tijdsduur. Het kan voorkomen dat een ruim binnen tijdsbestek klaar bent, het kan ook voorkomen dat het langer zal duren dan de geplande tijd. Hou hier wel rekening mee met andere afspraken die u na de behandeling maakt met derden.

 

Kleding:
De inkten die wij gebruiken kunnen bij de behandeling in kledingstukken komen. Het is daarom raadzaam om oudere kleding te dragen op de afspraak. Wij kunnen hier niet voor verantwoordelijk worden gesteld.

 

Tips om je optimaal voor te bereiden op je afspraak:

Is het pijnlijk om een tatoeage aan te laten brengen?

Het aanbrengen van een tatoeage is niet pijnloos, doormiddel van naalden en inkt wordt de afbeelding in de huid aangebracht. De naald zal met grote snelheid de inkt tussen twee huidlagen inbrengen, waar het de rest van uw leven opgesloten gaat worden (ingekapseld). Het is een vervelend gevoel, maar goed te doen. Binnen een kwartier maakt het lichaam Endrofine aan, deze stof (vergelijkbaar met een aspirine) zorgt ervoor dat op deze plek de pijn afneemt. Het nadeel van deze stof is dat het heel veel suiker afneemt wanneer het lichaam het aanmaakt. De suikerspiegel zal binnen een kwartier behoorlijk dalen. Wanneer de suikerspiegel te ver daalt, kan een klant zich duizelig gaan voelen en in sommige gevallen valt de klant flauw. Het flauwvallen heeft dus niets te maken met de hoeveelheid pijn. Op tijd aangeven dat je je niet lekker voelt, zorgt ervoor dat flauwvallen voorkomen wordt.

 

Goed eten vooraf zorgt dat de suikerspiegel hoog is!
Voordat je op je afspraak verschijnt, is het raadzaam om voldoende te gaan eten. Eet minimaal enkele bruine boterhammen met bijvoorbeeld kaas of Jam. De boterhammen met beleg zorgen voor een langdurige hogere suikerspiegel. Een Mars of andere versnaperingen kunnen extra genomen worden, maar dit geeft een korte stoot suiker en dus niet geschikt om het eerste kwartier makkelijker door te komen. Eten in de behandelruimte is niet toegestaan.

 

Appelsap drinken
Een uur voor de afspraak een glas appelsap nemen zorgt ervoor dat het bloed wat dikker gaat worden. Hierdoor bloed je minder en zal de tattoo beter in de huid blijven.